Vyberte stránku

Areál hasičské zbrojnice praskal ve švech, když jej v sobotu 27. 7. 2019 odpoledne zaplnili návštěvníci, kteří svými hlasy rozhodovali o vítězi 1. ročníku Rychvaldského gulášového klání. Své chuťové buňky mohli polechtat ochutnávkou různých druhů gulášů, a to například hovězího, telecího, vepřového ale třeba i kančího. Návštěvníků bylo tolik a guláše tak výborné, že si mnozí degustátoři chodili i několikrát přidat. Přestože bylo nachystáno bezmála 1 200 degustačních porcí, už v 15 hod. zely kotlíky a hrnce prázdnotou. Tímto se omlouváme všem, na které se nedostalo, a slibujeme, že příští rok navaříme více. Abychom ani my nezůstali pozadu za ochranou naší planety, všechny pokrmy byly servírovány na BIO ekologickém jednorázovém nádobí tvořeném z cukrové třtiny.

Lítého boje o nejlepší rychvaldský guláš se účastnilo celkem šest týmů, a to Motorkáři Dallas, Spolek rodičů Rychvald, Veterán klub Rychvald, SDH Rychvald, SDH Šunychl a spolek Náš Rychvald. Každý tým si přísně střežil své gulášové know-how a mezi jednotlivými týmy panovala správná soutěžní rivalita, ale zároveň přátelská atmosféra. Přestože všechny guláše byly výborné, vítězem může být pouze jeden. Návštěvníci rozhodli, že se jím v letošním roce stane tým SDH Šunychl, který za svůj hovězí guláš a vítězné místo obdržel poukázku na nákup v Hornbachu v hodnotě 2 000,00 Kč. Na druhém místě se umístil se svým kančím gulášem spolek Náš Rychvald a třetí příčku za svůj motorkářský hovězí MOGULáš obdržel tým Motorkáři z Dalasu.

Celou odpolední atmosféru zpestřovala Škola čepování piva Radegast, kterou pro nás připravil pan Jakub Šrubař z pivovaru Radegast a předvedl nám, jak správně se zlatavým mokem zacházet, jak jej hýčkat a jak načepovat lahodné, hedvábné a i vzhledově krásné pivíčko. Návštěvníci si čepování mohli také sami vyzkoušet. Rovněž mohli poškádlit svoji štěstěnu a zatočit si kolem štěstí, nebo si zastřílet ze vzduchovky. Sobotní podvečer uzavřela živá hudba v podobě vystoupení hudební skupiny Sejšn.

Poděkování patří zejména realizačním týmům SDH Rychvald a Náš Rychvald za veškerou přípravu a organizaci akce, nasazení a neskonalý elán s jakým se do akce pustili. Obrovský dík patří našim partnerům, bez kterých bychom nemohli tak velkou akci uspořádat, a těmi jsou: Moravskoslezský kraj, OZE-BIOMASA, s.r.o., Pivovar Radegast, Rorýs Reklama a samozřejmě Rychvaldská pekárna, jejíž výtečný chleba nesměl při ochutnávce gulášů chybět.

[show-logos orderby=’none‘ category=’gulasove-klani-2019′ activeurl=’active‘ style=’hgrayscale‘ interface=’grid‘ tooltip=’false‘ description=’false‘ limit=’0′ filter=’false‘ ]

Velké poděkování patří také samotným návštěvníkům za skvělou atmosféru a objektivní hlasování.

Děkujeme a uvidíme se opět za rok.
Rozsáhlou fotogalerii naleznete pod článkem.

Dagmar Pížová, spolek Náš Rychvald, z.s

Shares
Share This